Абонамент за новини

Име:

Email:

Фирмени НовиниFacebookTwitterLinkedin
Вие сте тук:Каталог>>Автомивки>>Четкови автомивки>>Четкова автомивка LEANUS

Четкова автомивка LEANUS

LEANUS C-16E е автоматична четкова автомивка с програмно управление за прецизно измиване и сушене на автомобили

Основни компоненти:

Портал:
Автоматично движение в две посоки плавно и точно чрез два електродвигателя управлявани от компютърен блок.
Конструкция - стомана обработена с пясъкоструен апарат, галванизирана , боядисана с двукомпонентен лак.

Панели:
Преден хоризонтален и два странични панела състоящи се от по три части. Изработени от UV устоичива пластмаса.

 
Водна система:
Маркучи, съединения, соленоиден клапан за контрол на достъпа на вода, входящ филтър и регулатор за налягане, регулируеми дюзи за пръскане на автомобила с вода и шампоан.

Хоризонтална четка:
Една хоризонтална четка с възможност за движение във вертикална посока, следейки контура на автомобила, въртене в две посоки и осъществяваща постоянен натиск върху повърхността на автомобила.Движението на четките във вертикална посока и въртенето на четката се осъществява от компютърно управлявани електродвигатели. 
Странични четки

Две странични четки задвижвани от електродвигатели и въртене в двете посоки. Автоматично регулиране наклона на четките чрез пневматична система- осигуряващо постоянен допир и качествено измиване на автомобили с различна форма. Транслационното движение на страничните четки се извършва от компътърно управлявани електродвигатели чрез зъбно колело и зъбен гребен фиксиран към портала на мивката.Повърхността на автомобила се измива при движение на четките напред и назад, като посоката на въртене на четките се сменя автоматично.

Централно кръстосване на четките

Предната и задна страна на автомобила се измива прецизно чрез двойно преминаване на четките.
 


Система за сушене

Системата за сушене се състои от хоризонтална дюза по цялата ширина на автомобила с възможност за следене контура на автомобила и два странични изсушитела. Въздушия поток се създава от два вентилатора с мощност 2 x 5,5 kW.
 
 
Контролна система

Състои се от компютърен контролен блок, безконтактни изключватели, сензори и др.Компютърния блок осигурява контрол на всички агрегати , мониторинг и самодиагностика.Моментния статус на съоръжението се изписва на графичен дисплей.
Дозираща система

Диафрагмени дозиращи помпи с електронен контрол осигуряващи точност на дозата измиващ препарат.Контеинер за шампоан и химикал за сушене разположени в порталната рамка. 
Сервизен терминал UBT

Бутони за избор на програми, голям графичен дисплей, старт бутон и бутон за авариен стоп.
Броячи на измиванията:
-тотален брояч - без възможност за нулиране, показва общия брой измивания, както и броя измивания при всяка програма
 - релативен брояч - има възможност за нулиране, показва общия брой измивания, както и броя измивания при всяка програма.

Други:

Две релси за движение на мивката, захранващи маркучи за вода с филтър и регулатор на налягане, маркучи за въздух с регулатор на налягане и електрически кабели от контролното табло до подвижния портал на мивката.

Напълно автоматичен цикъл на измиване и сушене

Цикъл измиване:
Порталната мивка автоматично извършва цикъла напред и назад спрямо автомобила.Четките следят повърхостта на автомобили с всякаква форма. Посоката на въртене на четките се сменя автоматично в зависимост от посоката на движение на портала.

Цикъл сушене:
Портала на мивката извършва безконтактно сушене при движение напред и назад.
ОПЦИИ:

Устройство за впръскване на активна пяна

При изпълнението на тази програма автомобила се покрива със слой от активна пяна преди основното измиване с четки, което спомага за прецизното измиване от насекоми, петна от масло, грес и др.Включва реактор за пяна, дозираща помпа и система за впръскване.
 
Устройство за впръскване на вакса

При изпълнение на тази програма автомобила се покрива с консервираща вакса, която придава на автомобила блъсък.
 
Система за измиване на колелата

Извършва интензивно измиване на колелата и джантите чрез две четки дисков тип при движение на портала напред. Контрола се извършва от инфрачервени фотоклетки.
 
Странично измиване с високо налягане 85 bar

Тази опция позволява премахване на замърсяванията в страничните части на автомобила чрез впръскване на вода с високо налягане /85bar, 20 l/min/ две дюзи.
/ не включва помпа за високо налягане/

Приложен видео файл

Dim lights