Абонамент за новини

Име:

Email:

Фирмени НовиниFacebookTwitterLinkedin
Вие сте тук:Каталог>>Автомивки>>Четкови автомивки>>Четкова автомивка CENTUS

Четкова автомивка CENTUS

Автоматична ролкова автомивка с програмно управление за прецизно измиване и сушене на автомобили

Портал:
Автоматично движение в две посоки плавно и точно чрез два електродвигателя с инверторно регулиране на честотата на въртене управлявани от компютърен блок.
Конструкция - стомана обработена с пясъкоструен апарат, галванизирана , боядисана с двукомпонентен лак / RAL7040/

Панели:
Изработени от UV устоичива пластмаса и боядисани в цветовата гама на Otto Crist.

Водна система:
Маркучи, съединения, соленоиден клапан за контрол на достъпа на вода, входящ филтър и регулатор за налягане, дюзи за пръскане на автомобила с вода и химикал за сушене.

Хоризонтална четка:
Една хоризонтална четка с честотно контролируема скорост на движение във вертикална посока.С това се постига плавно движение на четката.
Натиска на четката спрямо повърхността на автомобила се регулира електронно, чрез следене на токовете в електродвигателите, което гарантира нежен и постоянен допир. Движението на четката във вертикална посока и въртенето на четката се осъществява от компютърно управлявани електродвигатели.

Странични четки: 
Две странични четки задвижвани от електродвигатели и въртене в двете посоки.Транслационното движение на страничните четки се извършва от компътърно управлявани електродвигатели, чрез зъбно колело и зъбен гребен, фиксиран към портала на мивката.
Повърхността на автомобила се измива при движение на четките напред и назад, като посоката на въртене на четките се сменя автоматично.

Други:
Две релси за движение на мивката, захранващи маркучи за вода с филтър и регулатор на налягане, маркучи за въздух с регулатор на налягане и електрически кабели от контролното табло до подвижния портал на мивката.


Напълно автоматични цикли на измиване и сушене:

Цикъл измиване:
  • Порталната мивка автоматично извършва цикъла на миене напред и назад спрямо автомобила. Четките следят повърхостта на автомобили с всякаква форма. Посоката на въртене на четките се сменя автоматично при движение на портала назад.
  • Смес от шампоан и вода в определена дозировка се разпръскват по време на движение на портала напред. При обратния ход се разпръсква дозирано количество от подсушаващ химикал.
  • Постоянното следене на дължината на превозните средства се осъществява с помоща на инфрачервена светлинна бариера.

Цикъл сушене:
  • автоматично контролиране движението на арката напред и назад спрямо различните превозни средства.
  • хоризонталната дюза за сушене следи контура на автомобила с помоща на инфрачервени сензори, осигуряващи оптимално разстояние между дюзата и автомобила. Странични дюзи за подсушаване.

Приложен видео файл

Галерия