Обучение в HUNTER

HUNTER Engineering” е американски производител на автосервизно оборудване и по специално на стендове за измерване и регулиране геометрията на автомобили, баланс машини, стендове за тестване на автомобилни колела, подемници, стендове за измерване на спирачно усилие и др. Американската компания е лидер на пазара в световен мащаб и водещ доставчик на оборудване в автосервизи на всички континенти. Благодарение на това всички нейни продукти са съобразени със спецификата на отремонтиране и обслужване на автомобилният парк, без значение в кой завод е произведен.
   
От 2006г. ЕМВЕКО АД е официален представител на “HUNTER Engineering” за България. Основните изисквания на американския производител към всички партньори е наред с продажба на продуктите им, да се предлага и качествено гаранционно и след гаранционно обслужване, а също така и подържането на резервни части на склад.

През месец февруари 2014г. ЕМВЕКО АД за пореден път изпрати свой екип в завода на “HUNTER Engineering” в Сейнт Луис, САЩ, за представянето на новите продукти на компанията.
В центъра за обучение беше демонстрирана иновативна система за измерване цялостното състояние на автомобила Quick Check. С нейна помощ в рамките на 1.30 мин. е възможно да се измери състоянието на геометрията на автомобила, акумулаторната батерия, състоянието на гумите, състоянието на спирачната система и натрупването на грешки в компютъра /ECU/ на автомобила. След разпечатването на резултатите, приемчикът може много лесно да обясни на клиента какво не е наред по автомобила и да планират заедно евентуален ремонт.

По време на посещанието в САЩ, екипът на ЕМВЕКО АД успя да се убеди в успеха на новата система в реално работещи сервизи и дилъри на нови автомобили. В разговори с управителите и собствениците на сервизните центрове ни беше обяснено, че при натовареност на сервизният пост за регулиране на геометрията до 2-3 автомобила на ден, след инсталиране на Quick Check системата, този вид дейност за сервиза се увеличава. По този начин постът за регулиране на геометрията, където инвестициите са големи, от съпътстваща дейност се превръща във водещо перо за автосервиза.

Полезна функция на Quick Check е възможноста да се изпраща интерактивна разпечатка по имейл на собственика на автомобила, за да може той да се запознае със състоянието на автомобила си и/или да го запази като история на моментното състояние на автомобила. Не по-малко важна е и възможноста, мениджъра или собственика на автосервиза, да може да наблюдава онлайн всички прегледани автомобили и каква част от тях са останали за ремонт.

Наред с Quick Check системата, беше демонстриран и стенд за геометрия HAWKEYE Elite с ножичен подемник RX45. Съвкупноста от цялото оборудване затваря цикъла в бързото диагностициране, запознаването на клиента с проблемите по автомобила и регулирането на геометрията на ходовата част.
С последната версия на софтуера, стендът за геометрия HAWKEYE Elite позволява подобно на Quick Check, онлайн разпечатки за клиентите на сервиза, а също така и заснемане на автомобила с камера по време на измерването.

Основен дял в производството на Hunter имат и машините за сервизи за гуми.

Наред с продуктовата линия баланс машини Smart Weight, “HUNTER Engineering” разработва и патентова стенд за тестване на автомобилни колела „RFT Touch”. С помоща на тази машина колелото може да бъде балансирано динамично и статично с едно завъртане на вала, за да се неутрализират всички вибрации породени при въртенето. 

Също така колелото може да бъде натоварено с валяк и да се имитира движение на гумата по пътното платно. Практиката показва, че това е най-добрият начин да се тества гумата за дефекти, овалност при търкаляне и теглене на гумата в ляво или дясно. След теста машината автоматично конфигурира кое колело от коя страна на автомобила да бъде монтирано, за да се минимизира ефекта от тегленето /дърпането/. Полезна опция за клиентите е възможноста за разпечатване на резултатите от измерването.

Най-голямата новост в този бранш е напълно автоматична машина /робот/ за монтаж и демонтаж на гуми. Моделът „REVOLUTION” е все още прототип, чиято европейска премиера предстои и след премиерата й ще предоставим повече информация за нея.

 

 

Приложен видео файл

 

четвъртък, 8 ноември 2018

Нова автомивка в Порше София Юг

Доставихме и инсталирахме нова автоматична четкова автомивка OTTO CHRIST в Порше София Юг.

Повече информация ...


понеделник, 22 октомври 2018

Приключи Аутомотив Експо София 2018

Приключи първото издание на Аутомотив Експо София. 

Повече информация ...


петък, 28 септември 2018

Офис ЕМВЕКО - Пловдив с нов адрес

Офисът и магазинът ни в Пловдив вече с нов адрес и по-голям.

Повече информация ...