Новият стенд на Hunter Engineering

Новият стенд за регулиране на геометрията на автомобила HawkEye Elite ™ предоставя на клиентите на американската компания Hunter неочаквано висока продуктивност при висока точност, а и много други печеливши предимства при диагностициране и регулиране на окачването на автомобила в сравнение с традиционно познатите досега методи и системи.

Патентованите QuickGrip™ захвати и 3D отражатели намаляват значително времето за диагностика и подготовка преди регулиране, достатъчни са само няколко секунди за да се даде точна оценка на геометрията на окачването на измервания автомобил. Захватите прилягат лесно към всички размери автомобилни джанти, а също така не е необходимо оператора на стенда да влага усилия при закрепването и центрирането им към джантата, това вече не е важно за гарантиране на точни резултати от измерването. Липсата на контакт между захватите на стенда и джантите на автомобила елиминира възможността за надраскване или нараняване на джантите.

 
3D отражателят и захвата са изработени от специален полимер, който ги прави много леки, а същевременно и много здрави, все важни условия за гарантиране на бърз и качествен реглаж. Както и в предходните модели на Hunter 3D отражателите отново не съдържат електронни измерителни компоненти, което прави поддръжката им лесна и евтина.

Новите HawkEye Elite дигитални измерителни сензори включват четрири камери с висока резолюция, осигуряващи висока скорост на визуализиране на измерените стойности по време на регулиране. Заедно с 3D отражателите, камерите създават 3D модел на позицията и ориентацията на автомобилното колело при най-висока точност.
Компенсирането на кривината на джантите отново става с бутане и едновременно за всички колела, но за два пъти по-кратко време, тъй като се изпълнява само в едната посока – само напред.

Новата HawkEye Elite конзола е оборудвана с мощен Intel® процесор, Windows® 7 и последната версия на специализирания за регулиране на преден и заден мост софтуер. Също така може да включва и CodeLink® електронно устройство за нулиране на датчика на волана след регулиране на сходимост, както и бар код четец за автоматично разпознаване типа на окачването от VIN номера на автомобила. Стендът може да бъде управляван дистанционно от Apple® iPhone®, iPod touch® или iPad® устройства.

Hunter Engineering е водещ световен производител на стендове за регулиране на преден и заден мост, машини за монтаж-демонтаж на гуми и баланс на автомобилни колела, машини за разтъргване на спирачни дискове. Оборудването е одобрено от повечето водещи производители на автомобили и се представлява на български пазар от “ЕМВЕКО”

Приложен видео файл

 

четвъртък, 8 ноември 2018

Нова автомивка в Порше София Юг

Доставихме и инсталирахме нова автоматична четкова автомивка OTTO CHRIST в Порше София Юг.

Повече информация ...


понеделник, 22 октомври 2018

Приключи Аутомотив Експо София 2018

Приключи първото издание на Аутомотив Експо София. 

Повече информация ...


петък, 28 септември 2018

Офис ЕМВЕКО - Пловдив с нов адрес

Офисът и магазинът ни в Пловдив вече с нов адрес и по-голям.

Повече информация ...