Новият стенд на Hunter Engineering

Новият стенд за регулиране на геометрията на автомобила HawkEye Elite ™ предоставя на клиентите на американската компания Hunter неочаквано висока продуктивност при висока точност, а и много други печеливши предимства при диагностициране и регулиране на окачването на автомобила в сравнение с традиционно познатите досега методи и системи.

Патентованите QuickGrip™ захвати и 3D отражатели намаляват значително времето за диагностика и подготовка преди регулиране, достатъчни са само няколко секунди за да се даде точна оценка на геометрията на окачването на измервания автомобил. Захватите прилягат лесно към всички размери автомобилни джанти, а също така не е необходимо оператора на стенда да влага усилия при закрепването и центрирането им към джантата, това вече не е важно за гарантиране на точни резултати от измерването. Липсата на контакт между захватите на стенда и джантите на автомобила елиминира възможността за надраскване или нараняване на джантите.

 
3D отражателят и захвата са изработени от специален полимер, който ги прави много леки, а същевременно и много здрави, все важни условия за гарантиране на бърз и качествен реглаж. Както и в предходните модели на Hunter 3D отражателите отново не съдържат електронни измерителни компоненти, което прави поддръжката им лесна и евтина.

Новите HawkEye Elite дигитални измерителни сензори включват четрири камери с висока резолюция, осигуряващи висока скорост на визуализиране на измерените стойности по време на регулиране. Заедно с 3D отражателите, камерите създават 3D модел на позицията и ориентацията на автомобилното колело при най-висока точност.
Компенсирането на кривината на джантите отново става с бутане и едновременно за всички колела, но за два пъти по-кратко време, тъй като се изпълнява само в едната посока – само напред.

Новата HawkEye Elite конзола е оборудвана с мощен Intel® процесор, Windows® 7 и последната версия на специализирания за регулиране на преден и заден мост софтуер. Също така може да включва и CodeLink® електронно устройство за нулиране на датчика на волана след регулиране на сходимост, както и бар код четец за автоматично разпознаване типа на окачването от VIN номера на автомобила. Стендът може да бъде управляван дистанционно от Apple® iPhone®, iPod touch® или iPad® устройства.

Hunter Engineering е водещ световен производител на стендове за регулиране на преден и заден мост, машини за монтаж-демонтаж на гуми и баланс на автомобилни колела, машини за разтъргване на спирачни дискове. Оборудването е одобрено от повечето водещи производители на автомобили и се представлява на български пазар от “ЕМВЕКО”

Приложен видео файл

 

вторник, 23 април 2019

Hunter в новия търговско-сервизен център на Волво

Мото-Пфое се заложи на машини Hunter в новия Волво център в София.

Повече информация ...


вторник, 2 април 2019

Hunter и Rotary в Автотехника ПМ, гр. Плевен.

Представителят на VW за Плевен се довери на ЕМВЕКО за оборудането на поста си за реглаж.

Повече информация ...


понеделник, 1 април 2019

Доставка на 10 броя подемници Rotary

Доставихме и монтирахме 10 броя подемници Rotary в базата на Ремонтинженеринг, с. Ясенково, обл. Шумен.

Повече информация ...