Общи условия

Условия за доставка/ Условия/ Доставка

Срокът за доставкa на стоки закупени от emveco.bg е от 1 до 5 работни дни за стоките, които са налични. Всяка направена заявка се потвърждава чрез е-mail, съдържащ всички данни за поръчката. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката. Преди да се изпълни поръчката emveco.bg си запазва правото да се свърже с Вас за потвърждаване на заявката. emveco.bg не носи отговорност за закъснение в случай, че закъснението се дължи на куриер или друг доставчик.

 

Поръчките се доставят до вратата на клиента или офис на Куриера. Веднага след доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя/клиента или упълномощено от него лице. Евентуални повреди, удари и други щети следва да бъдат докладвани незабавно на куериера, стоките са застраховани и след тръгване на куриера не може да се предяви претенция. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката emveco.bg се освобождава отзадължение за изпълнение на поръчката.  

 

При предаване на стоката потребителят/клиентът или трето лице подписват необходимитедокументи, които я придружават. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. Когато доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента стока и това може да се установи чрез обикновения й преглед, Клиентът може да пожелаедоставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й, като разходите са за сметка на emveco.bg.

 

emveco.bg работи с куриерската служба СПИДИ. При обемни и по-тежки пратки emveco.bg може да позлва собствен транспорт или други независими транспортни фирми.

 

 

Как да поръчам

Можете да направите поръчка чрез emveco.bg денонощно. Процесът на пазаруване е максимално улеснен като е сведен до следните стъпки:

1.      Изберете категория продукти.

2.      От съответната категория изберете продукт и кликнете върху него, за да видите детайлното му описание. При избора на продукт винаги се информирайте за характеристиките му и прочетете цялата информация за него преди да поръчате.

3.      Добавете избрания продукт в количката за пазаруване.

4.      Определете количеството, което желаете.

5.      Натиснете бутона „поръчай”, за да преминете към финалните стъпки:

6.      Регистрация:

-          ако вече имате регистрация в emveco.bg въведете e-mail и парола, за да влезете в профила си

-          ако все още нямате регистрация, попълнете празните полета и ще получите e-mail за потвърждение и активиране на Вашия акаунт

7.      Финализиране на поръчката:

-          изберете начина на доставка

-          потвърдете адреса, на който желаете да получите стоката

-          ако желаете да Ви бъде издадена фактура- въведете данни за нея

-          натиснете бутона- „Завърши поръчка/Купи”

8. Вашата поръчка е приета и се обработва. Вие ще получите потвърждение за нея на Вашия e-mail.

 

1.     Регистрация

Регистрацията е задължителна за пазаруване чрез онлайн магазина. Ползвателят е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка, както и валиден адрес на постоянно установяване, телефонен номер и e-mail адрес.

2.     Съгласие

С отбелязване в поле „Съгласен съм с Общите условия” клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

3.     Условия за поръчка на стоки

o    Поръчка

Доставката на стоки от emveco.bg се осъществяватслед потвърдена регистрация на клиента и направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва начин на плащане и телефонен номер за връзка. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

o    Потвърждение и изпълнение на поръчки

Операторът на emveco.bg задължително потвърждава по телефона или e-mail всяка поръчка, направена от Клиента. emveco.bg си запазва правото да не изпълни поръчка, ако попълнените данни на клиента не са валидни, или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на emveco.bg  е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.

Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, или на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по сметката на клиента.

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

4.     Срок на доставка

Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина emveco.bg, е от един до пет работни дни.

В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, операторът на emveco.bg е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка.

5.     Условия и начини на плащане

o    наложен платеж

При плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

o    по банков път

При избор на начин на плащане „по банков път”, след като клиентът направи поръчка, се генерира проформа-фактура с номер, която клиентът ще получи по имейл. Клиентът извършва банков превод по сметка на собственика на сайта, като цитира номера на проформа-фактурата като основание за превода. Валидността на проформа-фактурата е три работни дни.

6.     Доставка на стока

Клиентът получава стоката от служител на куриерската или транспортна компания, с която собственика на сайта е сключил договор, или служител на собственика на сайта. При доставка на стоката клиентът получава фактура и гаранционна карта, както и подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола и да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

7.     Гаранционни условия

При доставката клиентът получава гаранционна карта за закупения от него артикул, която дава информация за гаранционния срок и сервиза. Всички продукти, предлагани от emveco.bg са нови в оригинални опаковки със съответния гаранционен срок определен от производителя и съгласно закона за защита на потребителите.

8.     Връщане на стока

Съгласно чл.55 ,ал.3 от Закона за защита на потребителите Клиентът има право да върне закупена от него стока от emveco.bg в срок от седем работни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

o    В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефонен номер -  0888556629 и да посочи номера на фактурата за покупка на стоката.

Операторът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 9:00-17:00 ч. Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.

За целите на настоящите общи условия, „потребител” е всеки, който осъществява достъп чрез Интернет до Интернет страницата emveco.bg

За контакт: emveco.bg, 0888556629

 

Със зареждане на emveco.bg всеки един потребител приема и има задължение да спазва настоящите Общи условия за цялото време на ползване на страницата, от първоначалното зареждане до напускането на emveco.bg.


Освен ако в тези общи условия изрично не е посочено друго, информацията, публикувана на emveco.bg, е собственост на собственика на сайта. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на emveco.bg, без изричното писмено съгласие на соственика на сайта. Потребителите имат право да разглеждат и да отпечатват извадки от emveco.bg за своя лична употреба.


Посещението и разглеждането на emveco.bg не изисква регистрация от потребителите. За ползване на определени услуги, предлагани на emveco.bg може да се изисква регистрация.


Със зареждане на emveco.bg, потребителят се съгласява, че собственика на сайта може да съхранява и обработва в лог-файловете на сървъра emveco.bg данни за посещението му на сайта (IP адрес, cookies и т.н.), за да идентифицира потребителя и да удостовери началото на ползване на emveco.bg, съответно съгласието на потребителя с настоящите общи условия.


За да използва услугите на emveco.bg, които изискват регистрация, потребителят е длъжен предварително да се регистрира, като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (on-line) в Интернет на страницата на emveco.bg. При попълване заявлението за регистрация в emveco.bg потребителят се задължава да предостави данни относно самоличността или другите изискуеми от електронната форма на emveco.bg данни.

С регистрацията си на emveco.bg, потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация emveco.bg. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от emveco.bg.


Потребителят изрично се съгласява, че emveco.bg има право да събира и използва информация във връзка с регистрация за ползване на услугите на emveco.bg. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията на emveco.bg. Информацията включва и всяка друга, която потребителят въвежда, използва или предоставя при заявяване, получаване или използване на стоки и услуги чрез emveco.bg (доколкото е приложимо), участие в промоции, томболи и състезания, попълване на анкетни карти, въпросници, формуляри и други. Потребителят може да поиска по всяко време достъп до, коригиране или заличаване на регистрацията и прилежащата към нея информация от emveco.bg.


emveco.bg събира и използва информация от потребителите, представляваща лични данни, за да идентифицира потребностите и интересите на потребителя, за да осигури качествено и персонализирано обслужване, за да предоставя информация за продукти и услуги, включително персонализирани промоционални оферти и за да помага на потребителите при ползването на emveco.bg и предоставяните услуги и поддръжка, за статистически цели и т.н. Информацията се съхранява в базата данни на emveco.bg, при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни.


Цените на стоките и услугите, описани на emveco.bg, са с ДДС. emveco.bg си запазва правото по всяко време да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн.

Собственикът на сайта не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпяни от потребителите, в резултат от ползването или невъзможността за ползване на emveco.bg или свързаните и предоставяни чрез emveco.bg услуги.


Имената на продукти или дружества, упоменати в съдържанието на emveco.bg , може да са запазени търговски марки или търговски имена на съответните им собственици. Достъпът на потребителите до emveco.bg по никакъв начин не следва да се възприема от потребителите като предоставяне на лиценз или право за ползване на която и да е марка.


emveco.bg може да съдържа връзки към Интернет страници, които са собственост или се оперират от трети лица. При зареждане на такива Интернет страници чрез emveco.bg, потребителят се съгласява и приема, че собственикът на сайта не упражнява контрол върху съдържанието на тези страници и не носи отговорност за информация, създадена или публикувана в тях. Наличието на препратка към Интернет страници на трети лица в emveco.bg по никакъв начин не означава, собственикът на сайта одобрява съдържанието им или предлаганите чрез тях продукти и услуги. Потребителите се възползват от препратките на emveco.bg към Интернет страници на трети лица изцяло на своя отговорност и риск.


Собственикът на сайта има право по всяко време да променя съдържанието на emveco.bg и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване на emveco.bg се публикуват на emveco.bg и са достъпни за всички потребители.

 

Съгласно чл.55 ,ал.3 от Закона за защита на потребителите, всеки клиент има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за закупуване на стока чрез emveco.bg, като върне стоката в срок от 7 работни дни, считано от датата на получаването й. В случай, че Клиентът се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати изявление за отказ от сключения договор до emveco.bg и да върне стоката с ненарушена цялост. emveco.bg се задължавада възстанови на Клиента в пълен размер заплатените от него суми не по-късно 15 работни дни, считано от датата, на която Клиентът е упражнил някое от правата си на отказ. 

 

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: