Предимствата на подемник Rotary

Предимствата на подемник Rotary

май 26, 2023

Важна част от оборудването, в което можете да инвестирате за вашия автосервиз, е подемникът. Той се използва за вертикалното издигане на автомобила от земята. Подемниците изместват пълзенето под превозните средства,  за да се извършат необходимите ремонти и подмени на части.  Подемниците са важна част за всички автосервизи, гаражи за автомобили, алеи за паркиране и автомивки. Ремонтът, подмяната, регулирането или премахването на масло от колите става по-лесно за автомонтьорите, когато имат възможност да се позиционират под превозното средство.

Два от най-големите фактори, влияещи върху производителността на техниците, са достъпът и свободното пространство. Те се нуждаят от място за работа и достъп до всички части на автомобила. Подемникът позволява на техника да повдигне и спусне тежкотоварен автомобил в правилната позиция, за да може да го провери и да има досег до всеки хидравличен маркуч, без да се налага да пълзи по пода.

Видимостта и осветлението също са подобрени. Подемниците могат също така да улеснят извършването на услуги - като смазване, работа върху спирачките, трансмисията и окачването, които изискват гумите да са свободни и повдигнати във въздуха.

По отношение на безопасността подемникът е проектиран да повдига безопасно превозните средства до удобна работна височина и да ги задържа там. След това техникът може лесно да използва инструменти и оборудване за безопасно отстраняване и подмяна на тежки части.

Освен това, удобно разположените инструменти могат да сведат до минимум напрежението върху телата на техниците и съответно до по-малко наранявания и злополуки. В резултат ще има по-малко загубени работни часове.

Подемниците са неизменна част от работата в автосервизи. ЕМВЕКО АД е българският дистрибутор на подемници на Rotary Lift, най-големият световен производител на такива уреди, базиран в САЩ. Вече повече от 15 години продуктите на Rotary Lift се предлагат успешно на българския пазар и имат над 1000 инсталации из цялата страна. Най-популярният модел, предлаган от ЕМВЕКО, е SPOA3ТS-5-EH2, електро-хидравличен двуколонен подемник с товароподемност 3.5 тонa. Това устройство има множество предимства, като например липса на натоварени триещи се части, бързина на повдигане и икономия на електроенергия. Подемникът се състои от два хидравлични цилиндъра, които са обърнати със стеблата надолу, като чрез горната част се повдигат превозните средства. Важно е да се отбележи, че за повдигането не е необходимо използването на допълнителни вериги или други устройства. Колоната на подемника е патентована от Rotary Lift и е създадена, за да осигури най-високо качество на производството. За да се улесни работата, той разполага с електрическо отключване на механичната осигуровка за повдигане и спускане. Допълнително предимство на подемника е асиметричната конструкция, която осигурява добро отваряне на вратата на автомобила, когато е позициониран на него, Това се дължи на размерите на предните и задните лапи, които са съответно 550 мм - 1106 мм и 876 мм - 1472 мм. Височината на повдигане е 1978 мм, като габаритната на подемника е 4170мм, а минималната височина на лапите е 94мм. SPOA3ТS-5-EH2 разполага с Ел. двигател 4kW и осъществява повдигането за 30 секунди.

Ние от Емвеко Ви предлагаме висококачествени подемници на световния лидер Rotary Lift. Получавате надежден и безопасен продукт, който не изисква специална поддръжка и ще улесни работата във вашия автосервиз!

 

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: