За нас

“ЕМВЕКО” AД e създадена през 1993г. като една от първите частни фирми в сферата на оборудването за автосервизи и автомивки. За изминалия период тя се утвърди като един от лидерите на този пазар. Последните няколко години „ЕМВЕКО“ АД разшири обхвата на своята дейност, като в момента предлага и богата гама от оборудване за производствени, индустриални, ремонтно-поддържащи и селскостопански предприятия.

Фирмата разполага със собствен офис с магазин в гр. София, офис с магазин в гр. Варна, гр. Бургас и гр. Пловдив, централен склад в гр. София.

“ЕМВЕКО” АД е директен вносител на продукцията на над 45 водещи фирми производители от Италия, Германия, САЩ и Англия, което дава възможност на дружеството да задоволява изискванията на клиентите си. Сред най-реномираните производители, представлявани от “ЕМВЕКО”АД в България са USAG, CECCATO, HUNTER ENGINEERING, BLITZ-ROTARY, TECO, TECH, OTTO CHRIST, USI ITALIA, STERTIL KONI, DECA, RAASM, OMCN, RAVAGLIOLI, J.A.Becker, ANNOVI REVERBERI и др.

С повечето от производителите фирмата има партньорски отношения от повече от 10 години, като продуктите са многократно изпитани както на българския така и на световния пазар.

Услугите, които фирмата предлага на своите клиенти са инсталиране, обучение за работа с оборудването, гаранционна и следгаранционна поддръжка. Все по-често срещано е и  предпочитанието на клиентите за абонаментна поддръжка на оборудването. „ЕМВЕКО“АД предлага също така изграждане на въздушни, маслени и аспирационни инсталации.

Сервизът на „ЕМВЕКО“ АД е оборудван с необходимата документация, резервни части, инструменти, уреди, сервизни автомобили и разбира се разполага с висококвалифицирани инженери и техници, преминали обучение във фирмите-производители. В случаите, когато се налага ремонт на оборудване, което е лимитиращо за технологичния процес по желание на клиентите се предоставя оборотно такова до завършването на ремонта.

От 2003 г. фирмата притежава сертификат за качество по ISO  9001, като през 2018г. година „ЕМВЕКО“ АД се пресертифицира по новия стандарт ISO 9001:2015.

През 2012г. „ЕМВЕКО” АД премина успешно и одит за съответствие на „Система за управление сигурността на информацията” съгласно изискванията на стандарт ISO 27001:2005. Системата беше въведена с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Стремежът към прилагане на професионален подход и непрестанно подобряване на работата се оценява достойно от професионалистите. Част от клиентите, доверили се на „ЕМВЕКО“АД са:

·         Сервизите на голяма част от дилърите на леки и тежкотоварни автомобили в България, сред които:

-          MERCEDES в София, Варна, Бургас;

-          VW в София, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Бургас, Плевен;

-          AUDI в София, Варна, Стара Загора;

-          BMW в София, Пловдив, Варна;

-          FORD в София, Пловдив и Варна;

-          VOLVO в София, Пловдив;

-          VOLVO TRUCKS в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново;

-          SCANIA в София, Бургас, Русе;

-          и др.

·         Столичен Автотранспорт;

·         Столичен Електротранспорт;

·         Столичен Метрополитен;

·         „Асарел Медет“ АД;

·         „ОМВ България“ ООД;

·          „Лукойл България“ ЕООД;

·          „Шел България“ ЕАД;

·         Министерство на вътрешните работи;

·         Министерство на отбраната;

·         Съюз на българските автомобилисти;

·         и др.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: